Categories
SELANGOR

Polis kesan empat lelaki bantu siasatan kes bunuh

SHAH ALAM, 10 NOV: Polis sedang mengesan empat lelaki bagi membantu siasatan kes bunuh di hadapan sebuah kopitiam di Bandar Bukit Tinggi 2, Klang, Sabtu lepas.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor SAC Nik Ezanee Mohd Faisal berkata mereka adalah Low Chee Boon, 41, beralamat terakhir di nombor 87, Jalan 14, Kampung Idaman, Pelabuhan Klang dan Lim Chee Hau, 39, beralamat terakhir di nombor 586, Lorong 23, Jenjarom.

“Turut dikesan adalah Tan Kok Pin, 34, beralamat terakhir di nombor 8, Jalan Bacang 7, Sri Jarom, Jenjarom dan Yap Chin Hock, 58, beralamat terakhir di nombor 40, Jalan Melati 21, Taman Melati, Jenjarom,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Nik Ezanee berkata setakat ini pihaknya telah menahan enam lelaki yang dipercayai terlibat dalam kejadian pembunuhan terhadap seorang lelaki berusia 47 tahun itu.

Beliau berkata kesemuanya sedang direman hingga 13 Nov ini dan pihaknya sedang mengesan saki-baki suspek lain.

“Sehingga kini pihak polis masih menjalankan siasatan terperinci mengenai punca dan motif mangsa dibunuh,” katanya.

Beliau sehubungan itu memohon orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kejadian supaya menyalurkannya kepada balai polis berhampiran atau berhubung dengan pegawai penyiasat ASP Mohamad Syahrir Zabidi di talian 012-6650895.

– BERNAMA