Categories
AGENSI SELANGOR

Majoriti peserta Selvax Booster libat warga emas, individu 40-an

SHAH ALAM, 11 DIS: Majoriti peserta program Vaksin Selangor (Selvax) Booster melibatkan warga emas dan individu dalam lingkungan usia 40-an.

Pengurus besar Klinik Selcare berkata lebih 6,000 dos penggalak diberikan setakat ini dengan majoriti memang mahukan vaksin Sinovac.

“Ada sesetengah penerima sanggup membatalkan janji temu di MySejahtera dan datang ke Klinik Selcare di Kuala Lumpur semata-mata untuk mendapatkan vaksin Sinovac.

“Setakat ini, sambutan diterima amat menggalakkan dan kita masih mengekalkan pemberian vaksin melalui janji temu sahaja,” kata Dr Jeevarajah ketika dihubungi.

Beliau turut berharap bilangan vaksin ditambah bagi memanfaatkan lebih ramai rakyat negeri ini.

Pada 7 Disember, Kerajaan Negeri mengumumkan sebanyak 157,000 dos penggalak akan diberikan secara percuma menerusi program Selvax Booster.

Dato’ Menteri Besar Dato’ Seri Amirudin Shari berkata individu berusia 18 tahun ke atas yang lengkap dua dos vaksin boleh mendapatkannya di Klinik Selcare berdekatan.

Senarai klinik yang terlibat boleh didapati di laman sesawang https://selcareclinic.com/our-clinics/ atau melalui aplikasi Langkah Masuk Dengan Selamat (SELangkah).