Categories
AGENDA NASIONAL SELANGOR SELANGOR

Unisel gerakkan 300 sukarelawan bantu bersih rumah mangsa banjir

SHAH ALAM, 21 DIS: Universiti Selangor (Unisel) hari ini menggerakkan seramai 300 orang sukarelawan bagi misi bantuan pasca banjir ke kawasan-kawasan yang terjejas.

Pengarah komunikasi korporat Hasril Abu Hassan berkata misi diketuai Presiden dan Naib Canselor Unisel, Prof Dato’ Dr Mohammad Redzuan Othman membantu membersih rumah mangsa banjir selain menyerahkan bantuan kewangan.

Katanya, misi bantuan tersebut menumpukan beberapa kawasan terjejas antaranya di Bestari Jaya, Sungai Kandis dan Padang Jawa.

“Buat masa ini Unisel kampus Bestari Jaya masih selamat dan tidak terjejas. Meskipun begitu, kesemua pelajar yang berada di dalam kampus telah diberikan pelbagai bantuan melalui Bahagian Hal Ehwal Pelajar (HEP),” katanya dalam kenyataan hari ini.

Turut menyalurkan bantuan Ahli Dewan Negeri Permatang Rozana Zainal Abidin, Penggerak Belia Selangor (PeBS), Angkatan Muda Keadilan (AMK) serta pasukan pertubuhan bukan kerajaan (NGO).

Presiden dan Naib Canselor Universiti Selangor (Unisel) Prof. Dato’ Dr. Mohammad Redzuan Othman (dua, kanan) menyampaikan sumbangan kewangan kepada mangsa banjir di Bestari Jaya pada 21 Disember 2021. Foto Facebook Unisel

 

Sukarelawan misi bantuan pasca banjir yang digerakkan oleh Universiti Selangor (Unisel) membantu membersihkan rumah penduduk di Bestari Jaya pada 21 Disember 2021. Foto Facebook Universiti Selangor