Categories
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL PILIHAN MINGGUAN

Selangor anjur sambutan Tahun Baharu Cina dalam talian, angpau RM10,000 pemenang peraduan

SHAH ALAM, 30 JAN: Dato’ Menteri Besar mempelawa orang ramai memeriahkan sambutan Tahun Baharu Cina secara dalam talian pada Selasa ini.

Dato’ Seri Amirudin Shari memaklumkan sambutan istimewa itu disiar secara langsung di Facebook Dato’ Menteri BesarĀ  FB.com/ami.mbselangor/

Beliau turut memberitahu orang ramai berpeluang memenangi hadiah wang tunai dengan menyertai peraduan angpau melalui platform berkenaan.

“Tag dan kongsikan bersama rakan-rakan anda dan berpeluang memenangi angpau bernilai RM10,000!,” tulisnya di Twitter hari ini.

Sambutan tersebut diteruskan secara dalam talian selepas dilaksanakan tahun lalu susulan penularan Covid-19 yang belum reda.

Selain akaun rasmi Amirudin, program selama sejam turut disiarkan di Facebook Pengerusi Jawatankuasa Khas Agama Buddha dan Tao Selangor Dato’ Teng Chang Khim.

Siaran itu menampilkan 55 artis tempatan yang membuat persembahan antaranya nyanyian, gendang Cina, tarian singa serta ucapan ringkas daripada Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri.