Categories
AGENDA SUKANKINI

Selangor FC adakan kempen kesedaran barah 4 Februari

SHAH ALAM, 31 JAN: Selangor FC (SFC) akan mengadakan kempen kesedaran sempena Hari Kanser Sedunia di Pusat Konvensyen Sunway Pyramid pada 4 Februari ini.

Gergasi Merah memaklumkan kempen diadakan bersama TDC Holdings Sdn Bhd (TDC) itu dinamakan “Lets Cope with A Neon Hope” akan berlangsung pada jam 2 petang hingga 4 petang.

“Diinspirasikan semangat juang yang tinggi oleh kapten pasukan, Brendan Gan, SFC ingin memberi harapan dan meningkatkan kesedaran orang ramai akan penyakit barah secara menyeluruh.

“Kempen ini juga bertujuan untuk memberi kesedaran bahawa barah boleh disembuhkan dan pemeriksaan kesihatan secara berkala amat penting untuk mengesan awal dan menyembuhkan penyakit itu,” katanya menerusi Facebook.

SFC berkata mereka yang berminat boleh mendaftar di pautan https://www.neonhope.my/

“Pelbagai aktiviti menarik menanti anda pada hari tersebut termasuk pelancaran jersi ‘away kit’ SFC yang terbaru, bertemu semua pemain SFC, pemeriksaan kanser secara percuma dan banyak lagi.

“Ayuh penyokong #GergasiMerah, tandakan kalendar anda. Hanya penyokong telah lengkap menerima dua dos vaksin sahaja dibenarkan hadir ke program ini,” katanya.