Categories
AGENDA NASIONAL

Tebing runtuh, lima kenderaan terjunam ke longkang besar

KUALA LUMPUR, 25 JAN: Lima kenderaan yang diletakkan di Jalan LP 1A/2 Lestari Perdana, Serdang dekat sini rosak selepas berlaku mendapan tanah di kawasan itu petang tadi.

Penolong Penguasa II Balai Bomba dan Penyelamat Serdang Saharudin Abdul Razak berkata pihaknya menerima laporan berhubung kejadian kira-kira 6.38 petang, namun ia tidak membabitkan sebarang mangsa.

Menurutnya, lima kenderaan tersebut diletakkan di hadapan bengkel kereta yang jarak antara tebing yang mula runtuh dengan bengkel tersebut adalah tujuh meter.

“Keadaan hujan ketika kejadian itu menyebabkan longkang pecah sehingga berlakunya mendapan tanah dan lima kereta tersebut jatuh sedalam lima hingga enam meter.

“Susulan itu, anggota menutup kawasan kejadian kepada orang awam sebelum menyerahkannya kepada Majlis Bandaraya Subang Jaya untuk tindakan lanjut,” katanya ketika dihubungi Bernama.

Saharudin berkata kejadian mendapan tanah pernah berlaku di kawasan tersebut pada 2017 iaitu kira-kira 50 meter dari lokasi kejadian hari ini.

– BERNAMA