Categories
AGENSI BERITA UTAMA SELANGOR

Mais agih sumbangan RM56,000, beri manfaat 560 keluarga

SHAH ALAM, 18 FEB : Majlis Agama Islam Selangor (Mais) mengagihkan bayaran fidyah kepada 560 keluarga di Hulu Langat, Kuala Selangor dan Sabak Bernam.

Agensi itu menerusi Facebook memaklumkan daripada jumlah itu seramai 520 keluarga dari Hulu Langat dan masing-masing 20 keluarga dari Kuala Selangor dan Sabak Bernam dengan nilai sumbangan berjumlah RM56,000.

“Setiap keluarga menerima set makanan kering berupa beras, minyak masak, gula, tepung dan susu dengan nilai sumbangan berjumlah RM100.

“Kita harap dengan bantuan ini dapat meringankan kos perbelanjaan seharian terutama kepada mereka yang memerlukan,” kata Mais menerusi kenyataan.

Agihan fidyah itu disalurkan menerusi Rakan Strategik Agihan Fidyah Mais antaranya ialah Masjid Al’Azim, Pejabat Agama Daerah Hulu Langat dan Pejabat Agama Islam Sabak Bernam.

Pada masa sama Mais turut mengucapkan terima kaish kepada semua pembayar fidyah dan berharap sumbangan yang diberikan dapat membantu meringankan bebanan penerima.

Kepada individu yang masih belum sempat menunaikan kewajipan membayar fidyah boleh membuat secara dalam talian melalui e-MAIS.

Sila klik pautan ini http://fpx.mais.gov.my/epay/fidyah.php.