Categories
AGENDA EXCO NASIONAL SELANGOR

Mangsa banjir Kinrara diminta hadir terima bantuan esok

SHAH ALAM, 28 FEB: Mangsa banjir di Taman Kinrara dan Kinrara Court yang masih belum mengambil Bantuan Selangor Bangkit (BSB) diminta hadir ke Dewan Serbaguna MBSJ Taman Kinrara esok.

Ahli Dewan Negeri (ADN) Kinrara Ng Sze Han berkata penyerahan bantuan Kerajaan Negeri berjumlah RM1,000 itu bermula jam 3 hingga 6 petang.

“Penyerahan bantuan mangsa banjir untuk penduduk Taman Kinrara dan Kinrara Court dilakukan esok. Kepada penerima seperti yang tersenarai diminta hadir mengambil bantuan.

“Untuk Bantuan Wang Ihsan daripada Kerajaan Persekutuan (RM1,000), Unit Penyelarasan Pelaksanaan Jabatan Perdana Menteri (ICU JPM) akan menguruskan pemberian ini melalui pemindahan ke dalam akaun,” katanya menerusi Facebook.

Sze Han yang juga EXCO Kerajaan Negeri turut berkongsi senarai nama penerima bantuan yang merangkumi 192 mangsa di Facebook.

Senarai nama penerima boleh dilihat menerusi telegram https://t.me/infosayangikinrara

Pada 26 Februari lalu, Sze Han memaklumkan seramai 353 mangsa banjir dari dua kawasan tersebut diminta hadir ke Dewan Kenanga, Pejabat Daerah dan Tanah Petaling untuk menerima bantuan Kerajaan Negeri.