Categories
BERITA UTAMA PENDAPAT RENCANA

Rai kemeriahan Tahun Harimau di lima pusat beli-belah di Selangor

OLEH TOURISM SELANGOR

SHAH ALAM 2 FEB: Dekorasi di pusat beli-belah seluruh negara termasuk Selangor bukanlah sesuatu yang asing, khususnya menjelang musim perayaan.

Sempena sambutan Tahun Baharu Cina 2022, beberapa pusat beli-belah di Selangor tidak melepaskan peluang untuk memeriahkan suasana dengan pelbagai hiasan menarik.

Tourism Selangor menyenaraikan lima lokasi untuk dikunjungi bersama rakan-rakan dan ahli keluarga sesuai dengan slogan Pusing Selangor Dulu.

1 Utama Shopping Centre

Masuki tahun harimau dengan menghasilkan cerita anda yang tersendiri berlatarkan “Teochew Town” di Centre Court, Tingkat G, 1 Utama Shopping Centre.

Diinspirasikan oleh seni bina dari Guangdong, China, astana bercirikan oriental dengan ketinggian 30 kaki ini pasti akan membangkitkan mood “xin nian” anda. Nikmati saat ini dengan mengabadikan seleksi gambar di sini.

Untuk maklumat lanjut, layari https://www.facebook.com/1Utama/

Sunway Pyramid

Lion, ikon Sunway Pyramid, menyambut perayaan Tahun Baharu Cina tahun ini dengan #100Blessings! Dengan tahun harimau, Lion kembali berpegang kepada nilai kekeluargaan dengan elemen 福 (Fú).

Temui Lion sekarang di Sunway Pyramid dan jangan lupa untuk adakan sesi fotografi di sini.
Untuk maklumat lanjut, layari https://www.facebook.com/sunwaypyramid

Setia City Mall

Langkah masuk ke taman yang serba mempesona; “Garden of Dreams” di Setia City Mall. Terdapat juga menara Pagoda setinggi lapan kaki dikelilingi pohon bunga sakura yang mekar hingga ke kawasan penempatan “harimau”.

Jangan lupa untuk ambil gambar di sini dan sertakan tandapagar #SCMCNY2022 untuk peluang disiarkan di laman media sosial rasmi mereka.

Untuk maklumat lanjut, layari https://www.facebook.com/setiacitymall/

Central I-City

Central i-City bersedia untuk “mengaum” dengan pengenalan “The Great Tiger Power” sempena sambutan Tahun Baharu Cina 2022.

Dengan dekorasi yang diinspirasikan oleh artis/pelukis ilustrasi dari Thailand, Phannapast – tekan sahaja butang kamera anda.

Hadir ke Tingkat G, Central i-City bersama rakan dan keluarga anda sekarang. Untuk makluma lanjut, layari https://www.facebook.com/centralicity

Mitsui Outlet Park KLIA Sepang

Berkumpullah bersama rakan dan keluarga dengan dimeriahkan oleh dekorasi “Blooming Prosperity” di Mitsui Outlet Park KLIA Sepang sempena Tahun Baharu Cina ini.

Dengan deretan outlet jenama mewah menawarkan diskaun yang sangat menarik, apa kata anda singgah dan ‘cuci mata’ semasa kunjungan anda ke sini.

Untuk maklumat lanjut, layari https://www.facebook.com/MOPKLIA

Untuk informasi lanjut, layari laman sesawang rasmi Tourism Selangor di Selangor.Travel.