Categories
AGENSI SELANGOR

Kerja pemulihan bekalan air di Ampang capai 84.4 peratus

SHAH ALAM, 8 FEB: Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) memaklumkan masalah bekalan air yang terjejas di Ampang berikutan paip pecah di Rumah Pam Hulu Klang mencapai tahap 84.4 peratus sehingga jam 7 pagi ini, kata ketua komunikasi korporatnya.

Abdul Halem Mat Som berkata ia membabitkan 54 kawasan pulih sepenuhnya manakala 10 lagi ekoran kedudukan premis yang berada di penghujung kawasan agihan dan tinggi.

“Air Selangor memohon kerjasama pelanggan menggunakan air secara berhemat bagi memastikan proses pemulihan berjalan lancar.

“Bantuan bekalan air menerusi lori tangki terus digerakkan dan pengguna boleh mendapatkan bantuan dengan terus ke Pusat Khidmat Setempat di Aeon Big Ampang, Taman Dagang Permai, Ampang dan pili awam Lembah Jaya atau hubungi talian 15300,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Air Selangor menjelaskan perkembangan terkini berkaitan insiden itu boleh diikuti menerusi medium komunikasinya termasuk Twitter, Facebook, Instagram, aplikasi telefon pintar Air Selangor dan laman sesawang di www.airselangor.com .