Categories
PBT SELANGOR

Selvax: MPKL bantu peniaga, penjaja kecil daftar vaksin

SHAH ALAM, 6 JULAI: Majlis Perbandaran Kuala Langat (MPKL) membantu peniaga dan penjaja kecil untuk menerima suntikan dos pertama vaksin di bawah Program Vaksin Selangor (Selvax).

Pihak berkuasa tempatan (PBT) itu dalam kenyataan di Facebook mengalu-alukan golongan terbabit yang belum mendapat vaksin untuk tampil mengemukakan maklumat diri sebelum 12 tengah hari esok.

“Kepada semua penjaja dan peniaga kecil (seperti pasar malam, pagi, minggu, tani dan awam serta semua jenis penjaja dan kiosk milik MPKL) yang mempunyai lesen sah, diminta mengemukakan nama penuh, nombor kad pengenalan, nombor lesen MPKL, nombor telefon, umur dan ID MySejahtera.

“Maklumat itu boleh dikemukakan melalui pautan google form https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe81EPNWXLD7y96J-XrGM6jH4rclLvSziLViVh7-yVK573Esg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0 atau menghantar pesanan ke talian WhatsApp 013-269 5733,” katanya.

Peluang tersebut hanya terbuka kepada mereka yang belum menerima pengesahan janji temu dos pertama vaksin menerusi aplikasi MySejahtera.