Categories
AGENSI SELANGOR

Kerja baiki rumah pam Bukit Jelutong siap, bekalan air disalur secara berperingkat

SHAH ALAM, 25 FEB: Kerja pembaikan sistem elektrik rumah pam di Bukit Jelutong, Seksyen U8 yang dijalankan Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) sejak pagi tadi dijangka siap pada 2.30 petang ini.

Susulan itu, bekalan air di 41 kawasan sekitar Petaling dan Klang yang terlibat akan disalurkan secara berperingkat, kata ketua komunikasi korporatnya.

“Sistem elektrik rumah pam di Bukit Jelutong mengalami kerosakan hari ini dan Air Selangor menjalankan kerja kecemasan bermula 9.30 pagi tadi.

“Tempoh pemulihan bekalan air kepada pengguna berbeza di setiap kawasan bergantung kepada lokasi dan jarak premis,” kata Elina Baseri menerusi kenyataan.

Jelasnya agensi akan menggerakkan lori tangki ke kawasan terjejas dan mengutamakan premis kritikal sebagai bantuan alternatif sepanjang tempoh gangguan tidak berjadual ini.

“Orang ramai diminta menjaga jarak dan memakai pelitup muka semasa mendapatkan bekalan daripada lori tangki,” katanya.

Pengguna boleh merujuk saluran komunikasi rasmi Air Selangor seperti aplikasi Air Selangor, Facebook, Instagram dan Twitter bagi mendapatkan perkembangan semasa atau hubungi talian 15300 jika terdapat pertanyaan dan aduan.

Senarai kawasan terjejas: