Categories
NASIONAL

Gelombang Tolak Umno-BN (TOLAK) Jelajah Negara -BULETIN 13


 

Sinopsis

BULETIN 13 Untuk 27032013

Saksikan secara langsung “BULETIN 13” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 12.00 Tengahari, 3.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai info dan maklumat yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Gelombang Anak Muda Tolak Umno-BN (TOLAK) yang terdiri daripada gabungan 26 NGO akan mengadakan jelajah ke kawasan parlimen yang dikuasai Umno-BN bagi membangkitkan kesedaran anak muda akan kepentingan menolak gagasan itu dalam pilihan raya nanti.

2. Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar memfailkan semakan kehakiman agar mahkamah mengeluarkan perintah supaya Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) membatalkan nama pengundi yang meragukan bagi kawasan Lembah Pantai.

3. Tawaran Kementerian Penerangan, Kebudayaan dan Komunikasi untuk memberi 10 minit waktu penyiaran untuk Pakatan Rakyat menjelaskan manifestonya disifatkan sebagai sebuah tawaran terbodoh daripada kementerian itu.

4. Amalan tender terbuka oleh Kerajaan Negeri Pakatan Rakyat memilih dan memartabatkan kontraktor Bumiputera yang benar-benar layak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.