Categories
SELANGOR

Solat hajat mohon penstrukturan industri air dimuktamad

Oleh : Mohd Ezli Mashut

SHAH ALAM 10 DIS : Kerajaan Selangor akan menganjurkan majlis Solat Hajat agar rundingan penstrukturan semula industri air berjalan lancar dan dapat dimuktamadkan secepat mungkin.

Sallehen MukhyiExco Hal Ehwal Islam,Permodenan Pertanian dan Pembangunan Desa,Sallehen Mukhyi, berkata beliau menyeru agar rakyat Selangor turut serta menyokong usaha kerajaan negeri dalam memulihkan industri air agar lebih cekap dengan tarif yang munasabah.

Kata beliau, majlis Solat Hajat Dan Bacaan Doa Selamat Perdana ini akan diadakan pada 12 Disember  (Khamis) bertempat di Dewan Solat Utama, Masjid Sultan Salahudin Abdul Aziz Shah di Shah Alam yang bermula selepas Solat Maghrib.

Beliau juga berkata pihak Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) diminta untuk mengarahkan semua masjid – masjid dan surau-surau di Negeri Selangor untuk mengadakan Solat Hajat dan bacaan doa selamat untuk tujuan yang sama.

air-syabas_MB1“Penyusunan industrI air di negeri Selangor yang sudah berlarutan sejak 2009 dan Kerajaan Negeri harap ianya dapat diselesaikan. Saya yakin dengan doa rakyat Selangor ianya dapat berakhir dengan positif untuk semua pihak.

“Tambahan pula, dalam mesyuarat EXCO baru-baru ini, Dato’ Menteri Besar Selangor ada memberi gambaran yang perkara ini boleh diselesaikan dengan baik,” kata Sallehen dalam satu kenyataan media.

Leave a Reply

Your email address will not be published.