Categories
NASIONAL

Jemput Kiki CDM25 ke studio, peminat kecam Facebook Era

Oleh: AFIX REDZUAN

SHAH ALAM, 17 JULAI: Pelayar laman sosial menjadikan Facebook stesen radio swasta utama negara, Era.fm sebagai medium serangan terbaru meluahkan rasa tidak puas hati selepas stesen radio berkenaan menjemput Kiki CDM25 membuat permohonan maaf secara terbuka.

Kebanyakan mereka bengang dengan tindakan berkenaan kerana didakwa cuba untuk mempopularkan Kiki walaupun sudah bertindak kasar membuli pesara kerajaan.

rasydanRusydan Badawi dalam reaksinya mencadangkan supaya stesen radio Era.fm menjemput seorang warga Myanmar yang popular dengan video bacaan al-Quran yang kini ditahan pihak berkuasa Malaysia

“Apa kata jemput pulak budak Burma (Myanmar) yang sedang ditahan 6 bulan di jel sebab duduk Malaysia lebih tempoh. Sedap sikit dengar corong radio orang mengaji,” katanya

Pemilik akaun Facebook, Nur Fatin dalam reaksinya meminta Era.fm menghentikan tindakan mengangkat individu tidak bermoral dan ditolak sebagai ‘artis popular segera’.

fatin“Stop making immoral & ignorant person into some famous instant-artist. She doesnt deserve this Era Fm,” katanya.

Sementara itu, Rohaya Adam yang juga antara pelayar laman sosial itu meminta menghentikan perkara terbabit supaya tidak terus diperbesar dan memberikan semula tumpuan terhadap isu Gaza dan Palestin.

“Sudah-udahlah tu..isu dah selesaikan…media please (tolong) jangan besar-besarkan lagi. Isu Palestin, Syria lebih penting kot… media macam ambil kesempatan pulak,” katanya.

kiki2Selain Era.fm, laman facebook Hitz.fm juga turut menjadi mangsa kecaman kerana menjemput Kiki untuk memberikan penjelasan sebenar berkenaan kejadian sebenar.

Mereka membidas tindakan stesen radio berkenaan yang sepatutnya menjemput Uncle Lim yang bertindak memaafkan Kiki dan bukannya si ‘pembuli jalanan’ itu.

-NFN-

Leave a Reply

Your email address will not be published.