Categories
SELANGOR

Kaunter baharui lesen perniagaan MPK 2015 dibuka bermula 2 September

Oleh: HAFIZAN TAIB

SHAH ALAM, 28 OGOS: Majlis Perbandaran Klang (MPK) akan membuka kaunter pembaharuan lesen perniagaan dan iklan bagi tahun 2015 bermula 2 September hingga 31 Disember ini.

Pengarah Jabatan Komunikasi dan Pengaduan Awam MPK, Norfiza Mahfiz, berkata Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) itu akan membuka kaunter di beberapa lokasi terpilih bagi memudahkan orang ramai berurusan dengan mereka.

“Antara lokasi berkenaan adalah di GM Klang, Shaw Centrepoint, Centro, Kompleks Giant Hyper Market, Bukit Raja, Aeon Bukit Tinggi, Tesco Bukit Tinggi, Harbour Place dan Klang Parade.

Norfiza-Mahfiz-(MPK)“Semua lesen boleh diperbaharui pada waktu itu kecuali beberapa lesen antaranya rumah urut dan refleksologi, hiburan, pusat siber, besi buruk, premis makanan, tadika serta kilang tanpa izin.

“Semua lesen dikecualikan itu hanya boleh diperbaharui pada waktu pejabat sahaja dan orang ramai boleh datang ke kaunter pada hari bekerja,” katanya dalam kenyataan kepada Selangor Kini.

Selain daripada itu, Norfiza berkata, kaunter juga akan dibuka pada hari Sabtu dan Ahad.

Katanya, pihak berkenaan boleh menyemak jadual di laman sesawang MPK atau facebook Saluran Komunikasi MPKlang untuk mengetahui waktu dan hari bagi pembayaran di situ.

-NFN-

Leave a Reply

Your email address will not be published.