Categories
NASIONAL

Pihak berkuasa, MAHB biar KLIA2 jadi ‘lawak antarabangsa’

KUALA LUMPUR, 30 OKT: Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua berkata, pihak berkuasa masih tidak bertindak walaupun isu mendapan landasan, jalan rayap dan tempat letak pesawat di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA2) kini menjadi ‘lawak antarabangsa’.

Pua berkata, pemilik KLIA2 iaitu Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) juga gagal menyerahkan laporan penuh berkenaan status operasi lapangan terbang itu kepada Jawatankuasa Kira-kira Wang (PAC).

klia2Dalam sidang media di bangunanan parlimen hari ini, Pua berkata, MAHB diminta berbuat demikian sejak empat minggu lalu.

“Masalah ini sudah menjadi lawak antarabangsa. Kita sekarang mahu tahu adakah masalah ini kecil seperti yang didakwa mereka (MAHB),” kata Pua yang dipetik daripada Malaysia Kini.

Katanya, masalah mendapan itu boleh dilihat melalui satu video menunjukkan pekerja KLIA2 mencedok jari dari jalan rayap landasan ke parti kerana permukaan tidak sekata.

Video dimuatkan di Youtube itu ditunjukkannya kepada wartawan yang menunjukkan masalah di permukaan berkenaan menyebabkan air bertakung di jalan rayap landasan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.