Categories
SELANGOR

Lebih 10,000 kunjungi Selangor Job Fair 2016

OLEH : SYASYA SUFIAN

SHAH ALAM, 31 MEI: lebih 10,000 pengunjung hadir merebut peluang kerjaya di Selangor Job Fair 2016 anjuran Jawatankuasa Tetap Pembangunan Modal Insan Kerajaan Negeri Selangor di IDCC Shah Alam pada 28 Mei lalu.

Exco Pendidikan, Pembangunan Modal Insan, Sains, Teknologi dan Inovasi, Nik Nazmi Nik Ahmad, berkata program itu disertai 64 syarikat di Selangor dan enam agensi kerajaan dengan menawarkan lebih 5,000 peluang pekerjaan.

Job FairKatanya, program diadakan buat ulung kali itu bermatlamat menyediakan peluang kerjaya kepada rakyat sama ada graduan baru mahupun mereka yang berhasrat mempertingkatkan kerjaya sedia ada.

“Selangor Job Fair ini menemukan syarikat dengan tenaga kerja secara terus.

“Sambutan juga amatlah menggalakkan, apabila kita dapat melihat keperluan masyarakat masa kini yang masih mencari pekerjaan meningkatkan ekonomi kehidupan.

“Kerajaan Negeri sentiasa cuba yang terbaik untuk membolehkan rakyat negeri ini memperoleh kerjaya yang stabil,” katanya dalam kenyataan.

Tambahnya lagi, selain memberi peluang kerja, program itu juga membantu memenuhi keperluan tenaga buruh industri Selangor, akhirnya membantu menyumbang kepada pembangunan negeri.

Program itu membuka pelbagai peluang pekerjaan antaranya dalam industri kejuruteraan, pemakanan, kesihatan, peruncitan, perkhidmatan, automotif dan pelbagai lagi.

EZY

Leave a Reply

Your email address will not be published.