Categories
SUKANKINI

MSL: K Gunalan gembira pemain bangkit positif

OLEH AFIX REDZUAN

KUCHING, 25 OGOS: Suntikan motivasi yang diberikan Pengendali Selangor, K Gunalan ketika rehat babak pertama membuahkan hasil apabila mereka berjaya membawa pulang satu mata ketika bertemu Sarawak, semalam.

Walaupun mensasarkan tiga mata penuh, namun keputusan seri 1-1 yang dilakar dianggap sesuatu positif selepas mencatatkan keputusan sama menentang T-Team sebelum ini.

“Saya rasa kita bermain dengan bagus di separuh masa kedua untuk mencipta peluang.

“Saya selalu katakan kepada mereka jangan cepat berputus asa. Ketinggalan 1-0 saya akan memberikan motivasi terbaik sehingga bermain 95 minit.

THE RED GIANTS - GUNALAN“Pemain saya memberikan maklum balas yang terbaik. Saya gembira cara mereka bekerja dengan saya,” katanya.

Katanya, kesilapan pemain yang gagal menyempurnakan beberapa peluang terhidang bakal dibaiki secepat mungkin sebelum aksi suku akhir Piala Malaysia, pada Ahad ini.

Selain itu, beliau turut mengharapkan beberapa tonggak yang cedera dapat segera pulih bagi menghadapi baki saingan musim ini.

Menyentuh insiden pergaduhan di minit akhir antara Ugochukwu Ukah dan Mohd Bunyamin Omar, beliau mengambil pendirian untuk tidak mengulas.

“Saya enggan mengulas perkara itu tetapi saya akan maklumkan kepada pengurusan. Saya tidak mahu menyalahkan kedua-dua pemain kerana mereka patut tahu selaku pemain profesional.

“Saya mahu pihak pengurusan mengambil keputusan yang baik buat kedua-dua pemain,” katanya.

-NFN-

Leave a Reply

Your email address will not be published.