Categories
SELANGOR SUKANKINI

Gabriel Guerra kembali jadi buruan PKNS FC

OLEH HAZIQ ISMAIL

SHAH ALAM, 21 MEI: Pemain tengah Argentina, Gabriel Guerra, menjadi sasaran PKNS FC untuk dibawa masuk sementara jendela perpindahan kedua Liga Malaysia dibuka, sehingga 3 Jun ini.

Pengurus PKNS FC, Mahfizul Abdul Rashid berkata, pihaknya sudah menghubungi pemain itu yang kini bersama kelab Boca Junior, di Aregntina.

“Untuk jendela perpindahan ini, kami melihat beberapa pilihan untuk memantapkan pasukan dan salah satu caranya ialah mendapatkan Guerra.” katanya memetik laporan Stadium Astro.

Mahfizul berkata, keputusan untuk mengambil kembali khidmat Guerra adalah tepat kerana pemain itu sudah biasa dengan kancah bola sepak Malaysia.

“Pilihan yang ada sekarang disebabkan Guerra sudah memahami budaya bola sepak di Malaysia, membuatkan kemungkinan risiko itu agak kecil.” katanya.

Terdahulu, Guerra cemerlang bersama PKNS pada musim 2016 dengan membantu kelab itu muncul naib juara Liga Perdana dan Piala FA.

PKNS FC kini berada di kedudukan keempat Liga Super dengan berbekalkan 17 mata selepas 10 perlawanan dan layak ke separuh akhir Piala FA serta menyasarkan mengulangi pencapaian 2016 beraksi di pentas akhir