Categories
BERITA UTAMA SELANGOR

MB ucap takziah pemergian bapa Dr Siti Mariah

OLEH ERMIZI MUHAMAD

SHAH ALAM, 23 JULAI: Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari menzahirkan ucapan takziah kepada Exco Kerajaan Negeri, Dr Siti Mariah Mahmud, atas pemergian bapa Ahli Dewan Negeri Seri Serdang itu, pagi tadi.

“Saya ingin menyampaikan ucapan takziah kepada Dr Siti Mariah Mahmud, Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor atas pemergian ayahanda tercinta, Allahyarham Hj Mahmud bin Hj Ahmad.

“Semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat dan dikurniakan syurga yang penuh dengan nikmat,” tulisnya di Twitter, pagi ini.

Sinar Harian melaporkan, Allahyarham, Mahmud Ahmad, 86, menghembuskan nafas terakhir di rumahnya di Bukit Larik, Jalan Kuala Nerang di sini, akibat sakit tua kira kira jam 7.40 pagi.

Portal itu melaporkan, Allahyarham Mahmud pernah menjadi calon PAS untuk bertanding dalam Pilihan Raya Umum bagi Parlimen Pokok Sena dan Padang Terap ketika tahun 80-an.

Jenazah Mahmud disembahyangkan di Madrasah Darul Ilum, di sini, sebelum dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Sungai Durian, di sini, selepas Asar.