Categories
SELANGOR SUKANKINI

Raya Bola ajak tonton perlawanan akhir Piala Dunia

OLEH NADIAH ZAMLUS

SHAH ALAM, 11 JULAI: Orang ramai diajak menonton perlawanan akhir bola sepak Piala Dunia dengan skrin canggih tajaan Telekom Malaysia (TM), di Lot 2-10, Dagang Cahaya, Jalan Dagang 5, Ampang.

Pengarah Program Raya Bola, Aman Shah Ahmad berkata, aktiviti anjuran KEADILAN Pandan dan AMANAH Pandan Indah itu dijadualkan berlangsung, pada 15 Julai ini.

“Menariknya acara kali pertama itu menggunakan skrin lampu diod pemancar cahaya (LED) yang boleh dilihat sejauh 100 meter.

“Kami jangkakan lebih 1,000 tetamu akan hadir. Selain menonton Piala Dunia, orang ramai akan dijamu dengan pelbagai makanan sempena hari raya,” katanya kepada SelangorKini.

Program Raya Bola bermula dari jam 5 petang hingga 1 pagi.

Aman berkata, ia dijangka akan turut dihadiri pimpinan KEADILAN Ampang termasuk Ahli Parlimen Ampang, Zuraida Kamaruddin dan Ahli Dewan Negeri Lembah Jaya, Haniza Talha.

Katanya, bagi menarik lebih ramai kehadiran, TM turut menyediakan gerai popcorn percuma dan internet percuma selama satu hari.

“Acara cabutan bertuah turut dibuat dan mereka yang datang berpeluang memenangi televisyen, PS4 dan jersi bola,” katanya.