Categories
SUKANKINI

PKNS FC raih satu mata berharga di Terengganu

SHAH ALAM, 2 FEB: Datuk K Rajagopal memuji persembahan PKNS FC ketika berdepan Terengganu yang berakhir seri 1 – 1 dalam aksi pembukaan Liga Super musim ini.

Baginya Ketua Jurulatih The Red Ants itu, kejayaan mengutip satu mata di gelangang lawan amat berharga kerana pasukannya menghadapi cabaran sengit pasukan tuan rumah.

“Saya sebenarnya risau dengan barisan serangan pasukan yang kehilangan pemain berpengalaman akibat penggantungan seperti Kpah Sherman serta Jafri Chew serta kecederaan Shafiq Shaharudin tetapi penyerang muda yang kita gunakan iaitu Faizat Ghazli berjaya menunjukkan permainan yang baik.

“Kita tahu Terengganu adalah sebuah pasukan yang kuat dan bermain di tempat mereka, jadi satu mata yang dikutip adalah sangat berharga,” kata Rajagopal,” kata Rajagopal dipetik http://www.thepknsfc.com

Dalam perlawanan malam tadi, PKNS FC diasak serangan demi serangan dari Terengganu pada babak pertama dengan menunggu untuk serangan balas namun tidak efektif.

Bermula babak kedua, PKNS FC sudah mula mendapat tempo serta keyakinan, hasilnya pasukan itu berjaya mendapat gol pertama melalui tandukan pemain pertahanan, Nicholas Swirad hasil sepakan sudut Chan Vatanaka pada minit ke-65.

Walaupun PKNS FC mengekalkan disiplin permainan, hasil serangan balas Terengganu akhirnya berjaya menyamakan kedudukan melalui Abdul Malik Mat Arif seminit sebelum permainan berakhir.

Selepas ini, PKNS FC akan menanti kunjungan Melaka United di Stadium Shah Alam pada Sabtu ini.