Categories
PBT SELANGOR

Zamri dilantik Ahli Majlis MBPJ

OLEH NORHAYATI UMOR

PETALING JAYAM 27 FEB: Zamri Mohammad secara rasmi dilantik sebagai Ahli Majlis Zon 23 Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ), bagi sesi 2018-2020, hari ini.

Majlis mengangkat sumpah dan lafaz ikrar diadakan di hadapan Datuk Bandar MBPJ, Dato’ Mohd Azizi Mohd Zain, di Tingkat 1, Dewan Bunga Tanjung, Ibu Pejabat MBPJ.

Sementara itu, Mohd Azizi berkata, Ahli Majlis di Pihak Berkuasa Tempatan perlu menggalas tanggungjawab sebagai penggubal dasar selari dengan dasar Kerajaan Negeri.

“Selain itu, Ahli Majlis perlu menggerakkan masyarakat untuk membabitkan diri secara langsung dalam program dianjurkan dan menjadi perantara antara MBPJ dengan warga Petaling Jaya,” katanya.

Beliau turut berharap Ahli Majlis dapat bekerja keras dan menjalin hubungan lebih akrab dengan masyarakat di kawasan zon pentadbirannya tanpa mengira kaum.

“Ia bagi membantu Petaling Jaya mencapai sasarannya dan mengalakkan masyarakat untuk turut sama ke arah merealisasikan hasrat MBPJ sebagai bandar raya Peneraju, Dinamik dan Lestari,” katanya.