Categories
SELANGOR

UNISEL beri ruang penyelidik ADN guna perpustakaan

OLEH NORHAYATI UMOR

SHAH ALAM, 18 APRIL: Universiti Selangor (UNISEL) akan memberi ruang kepada pembantu dan penyelidik Ahli Dewan Negeri (ADN) menggunakan perpustakaannya bagi tujuan pembacaan serta penyelidikan.

Naib Canselor UNISEL, Prof Dato’ Dr Mohammad Redzuan Othman berkata, kemudahan yang terdapat di perpustakaan universiti itu boleh digunakan supaya memberi nilai tambah kepada penyelidik.

“Saya melihat dengan adanya kerjasama bersama pejabat Speaker Dewan Negeri Selangor (DNS) ini, penyelidik tidak perlu lagi ke tempat lain untuk mendapatkan maklumat yang diperlukan.

“Kerjasama ini akan memberi nilai tambah kepada kakitangan wakil rakyat dan memanfaatkan UNISEL sebagai pusat sumber mereka,” katanya.

Beliau berkata ketika ditemui pada Bengkel Penyelidik Efektif DNS, di Bilik Gerakan Negeri, di sini.

Dr Mohammad Redzuan berkata, melaluinya, asas pendidikan bukan sahaja didedahkan tetapi pada masa sama membangunkan jalinan hubungan antara satu sama lain supaya dapat membuat perancangan, strategi, polisi dan tindakan yang dirancang.

Pada program itu, beliau bersama Speaker DNS, Ng Suee Lim merasmikan bengkel berkenaan untuk memperkukuhkan lagi fungsi dan peranan wakil rakyat.

Lebih 44 pembantu dan penyelidik ADN seluruh negeri termasuk pembangkang menyertai bengkel terbabit.