Categories
AGENDA NASIONAL

Airasia X tawar sejuta tempat duduk promosi

KUALA LUMPUR, 23 FEB: Syarikat penerbangan tambang rendah terkemuka AirAsia menawarkan pelanggan satu juta tempat duduk berharga sifar bagi perjalanan ke destinasi jarak jauh seperti Australia, Jepun, Korea, Taiwan dan India.

Tambang promosi yang ditawarkan oleh syarikat sekutunya, AirAsia X adalah percuma, tidak termasuk cukai dan yuran, kata syarikat penerbangan itu dalam satu kenyataan hari ini.

Promosi ini merangkumi penerbangan dari Kuala Lumpur ke Melbourne (Avalon), Gold Coast, Perth, Sydney, Fukuoka, Tokyo (Narita), Seoul, Busan, Taipei dan Ahmedabad.

Pelanggan mempunyai 72 jam untuk menempah penerbangan mereka dengan melawat airasia.com atau melalui aplikasi mudah alih AirAsia bermula pada Isnin (24 Februari) bagi perjalanan antara 1 Mac 2020 dan 31 Oktober 2020.

Ketua Kumpulan Komersil AirAsia, Amanda Woo berkata ini merupakan kali pertama syarikat penerbangan itu menawarkan tempat duduk sifar membabitkan destinasi jarak jauh.

“Bukan sahaja terdapat tempat duduk promosi yang sedang dijual, kami juga mengadakan lanjutan tempoh perjalanan dari Mac hingga Oktober bagi menarik lebih ramai lagi penumpang,” katanya lagi.

-BERNAMA