Categories
ADN BERITA UTAMA SELANGOR

Job Vaganza 2020 tawar lebih 1,000 peluang kerja

SHAH ALAM, 23 FEB: Lebih 1,000 peluang pekerjaan ditawarkan khusus kepada belia sempena Karnival Kerjaya Selangor Job Vaganza 2020 peringkat Dewan Undangan Negeri Bukit Melawati pada 15 Mac ini.

Ahli Dewan Negeri Bukit Melawati Juwairiya Zulkifli berkata karnival di Stadium Tertutup Kompleks Sukan Kuala Selangor membantu anak muda di daerah itu yang sukar mendapat pekerjaan.

“Kita bekerjasama dengan pejabat EXCO generasi muda dan sukan, Pertubuhan Keselamatan Sosial dan Qwork untuk menyediakan platform pekerjaan khusus kepada belia,” katanya ketika dihubungi SelangorKini, hari ini.

Karnival yang berlangsung bermula 9 pagi hingga 5.30 petang turut menyediakan aktiviti menarik seperti pertandingan sepakan penalti, bola jaring, golf, tukar minyak hitam motor percuma untuk 300 orang terawal dan persembahan busker.

Orang ramai turut berpeluang mendapatkan maklumat berkaitan Inisiatif Peduli Rakyat (IPR) semasa karnival tersebut.

Selangor memfokuskan karnival kerjaya berskala mega di peringkat negeri dan berskala kecil mengikut daerah sebagai salah satu usaha menurunkan kadar pengangguran kepada 2.5 peratus tahun ini.