Categories
AGENDA NASIONAL PILIHAN MINGGUAN

Selesai projek terbengkalai, bukti Selangor peduli rakyat

KUALA SELANGOR, 16 FEB: Penantian 987 peneroka Revolusi Hijau selama 20 tahun berbaloi apabila Kerajaan Selangor yang peduli rakyat berjaya menyelesaikan projek terbengkalai itu, kata Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali.

Menteri hal ehwal ekonomi percaya masalah yang sukar boleh diselesaikan jika sesebuah kerajaan mempunyai keazaman dan kejujuran yang tinggi.

“Penantian ini cukup menyeksakan. Benarlah ibarat sebuah lagu, penantian satu penyeksaan tetapi kerana tabah, sabar dan bekerja sebagai satu keluarga, kita berjaya miliki rumah yang selesa ini.

“Kejayaan ini bukan datang bergolek, ia tidak mudah dicapai. Saya pernah ditekan oleh pihak berkuasa, diserbu Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia, ahli jawatankuasa penduduk ditahan dan pegawai ditekan beri kenyataan,” katanya pada Majlis Penyerahan Kunci Rumah Projek Laman Haris di Eco Grandeur di sini.

Mohamed Azmin berkata lebih memilukan apabila seramai 373 peneroka meninggal dunia sebelum menerima kunci rumah baharu di Laman Haris.

“Ada yang menangis kegembiraan dan ada yang bersedih kerana kematian ahli keluarga, namun bersyukur komitmen diberikan dalam merealisasikan harapan dan penuhi aspirasi peneroka berjaya,” katanya.

Menerusi projek itu juga, EcoWorld Development Group Berhad sebagai pemaju akan membina sekolah rendah kebangsaan dan masjid seluas 12 ekar untuk kegunaan penduduk.