Categories
BERITA UTAMA SELANGOR

GM Klang pembekal mainan, barang bayi terbesar di Asia Tenggara

KLANG, 8 JULAI: Pusat Pemborong GM Klang yang popular sebagai ‘syurga” beli-belah, kini muncul sebagai pmbekal produk mainan dan barangan bayi terbesar dan pertama di Asia Tenggara iaitu GM International Exhibition (M) Sdn Bhd (GMIE).

GIME yang terletak di aras 5 Blok B di pusat pemborong itu menawarkan 10,000 sampel produk mainan dan barangan bayi untuk dipilih sendiri oleh peniaga dan usahawan tempatan sebelum membuat pembelian bagi perniagaan mereka.

Pengurus Pengiklanan dan Promosi GM Klang, Norsuhaida Othman berkata mana-mana peniaga atau usahawan yang masih tercari-cari pembekal secara borong produk mainan dan barangan bayi dengan harga jauh lebih murah, GIME adalah pilihannya.

Ini kerana katanya, GIME bertindak sebagai platform pengantara yang amat diyakini secara terus antara pengilang dan usahawan malah semua urusan pembelian termasuk penghantaran ke pintu kedai peniaga diuruskan oleh syarikat berkenaan.

“Kira-kira 70 peratus produk mainan dan barangan bayi yang ditawarkan oleh GIME diimport dari China manakala selebihnya adalah buatan tempatan, Indonesia, Filipina dan Vietnam.

“Menerusi barangan yang dipamerkan di GIME ini, peniaga dan usahawan boleh melihat sendiri produk berkenaan dan memperoleh maklumat terperinci mengenainya selain boleh mengujinya sehingga mereka puas hati sebelum membuat pembelian,” katanya kepada Bernama di sini, hari ini.

Beliau berkata antara barangan yang ditawarkan oleh GIME adalah pelbagai permainan elektronik, figura, anak patung, permainan luar dan kereta sorong bayi dengan kualiti kesemua produk tersebut sentiasa menjadi keutamaan kepada syarikat berkenaan.

Tambahnya, menerusi khidmat yang ditawarkan GIME, peniaga dan usahawan tidak lagi perlu menempah barangan berkenaan secara sendiri dari luar negara dan ini dapat menjimatkan masa, wang serta tenaga mereka.

Bukan itu sahaja, Norsuhaida berkata, GIME turut menawarkan servis tambahan seperti proses pengeluar peralatan tulen (OEM), tempahan khas permainan dan khidmat import-eksport mengikut permintaan pelanggan.

“Bagi peniaga dan usahawan yang baru berjinak dalam dunia perniagaan, GIME turut menyediakan khidmat membantu golongan ini untuk membuat tempahan. Usahawan juga akan diberi penerangan mengenai jumlah pesanan paling minimum yang boleh dilakukan mengikut jenis barangan.

“Apa yang penting, mana-mana perniagaan yang mahu memborong barangan daripada GIME, mereka harus berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia,” katanya menambah mereka juga boleh melayari laman web gmie.com.my untuk melihat katalog barangan.

GIME dibuka setiap hari bermula pukul 10 pagi hingga 7 malam.

– BERNAMA