Categories
AGENDA NASIONAL

PDN: Darah kumpulan A dan B dikehendaki segera

KUALA LUMPUR, 7 OGOS: Pusat Darah Negara (PDN) hari ini meminta orang ramai, khususnya yang mempunyai darah kumpulan A dan B, agar tampil menderma darah bagi meningkatkan stok darah kumpulan itu di PDN.

PDN dalam kenyataan hari ini berkata selaras dengan perkembangan situasi Covid 19 dalam negara ketika ini, bekalan darah semakin diperlukan, dan derma darah secara berkala amat penting bagi menampung keperluan darah setiap hari.

“Jalankan tanggungjawab sosial anda bagi membantu menyelamatkan nyawa pesakit yang memerlukan. Mereka yang berminat boleh memeriksa lokasi pendermaan darah yang dianjurkan PDN melalui pautan http://pdn.gov.my/index.php?option=com_jevents&v atau ke pusat kutipan darah statik di kawasan Lembah Klang dan Putrajaya,” menurut kenyataan itu.

PDN di Jalan Tun Razak beroperasi dari hari Isnin hingga Jumaat bermula dari pukul 7.30 pagi hingga 8 malam manakala Sabtu dan Ahad pada 8 pagi hingga 6 petang.

Waktu operasi di Midvalley Donation Suite, Mid Valley Mega Mall pula adalah dari hari Isnin hingga Ahad (10 pagi hingga 9 malam dan Suite Derma Darah Puspanita, Puspanitapuri (Isnin hingga Ahad bermula dari pukul 10 pagi hingga 6 petang).

– BERNAMA