Categories
AGENSI SELANGOR

Pengguna di Sabak Bernam dinasihat simpan air, kerja ganti injap

SHAH ALAM, 15 DIS: Pengguna di Sabak Bernam dinasihatkan menyimpan air ekoran gangguan bekalan berjadual di daerah itu bermula esok (Rabu) dan dijangka selama 16 jam, kata Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor).

Menurutnya, kerja penggantian dan pemasangan injap bermula pada jam 10 pagi dan dijangka pulih sepenuhnya pada jam 2 pagi pada 17 Disember (Khamis).

“Pengguna dinasihatkan agar menyimpan air secukupnya untuk kegunaan seisi rumah dan pastikan semua bekas simpanan ditutup,” kata agensi itu menerusi kenyataan di Facebook.

Pada 11 Disember lalu, Air Selangor memaklumkan gangguan bekalan air itu melibatkan 38 kawasan di Sabak Bernam susulan kerja-kerja penggantian enam unit injap di Jalan Besar Belia, Sungai Panjang dan pemasangan seunit injap baharu di Parit 13, Sungai Panjang.

Pelaksanaan kerja penggantian injap di paip agihan itu akan membolehkan sistem pengagihan bekalan air sentiasa berada dalam keadaan optimum.

Untuk maklumat lanjut, orang ramai boleh melayari laman sesawang Air Selangor di www.airselangor.com atau saluran komunikasi rasmi syarikat itu seperti aplikasi Air Selangor serta media sosial Facebook, Instagram dan Twitter, atau hubungi Pusat Perhubungan Air Selangor di talian 15300.