Categories
PBT SELANGOR

Kaunter bergerak MBPJ mudahkan peniaga perbaharui lesen

PETALING JAYA, 8 DIS: Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) membuka kaunter lesen bergerak di lapan pusat beli-belah sejak November bagi memudahkan peniaga memperbaharui permit.

Datuk Bandar Petaling Jaya Mohamad Azhan Md Arif berkata kaunter yang beroperasi hingga 31 Disember turut mendidik dan melatih golongan itu ke arah pendigitalan.

“Ketika buat pembayaran kita turut beri tunjuk ajar cara pembayaran dalam talian supaya mereka boleh menggunakannya dengan mudah pada masa akan datang.

“MBPJ akan menggiatkan lebih banyak urusan pendigitalan selain mudah bagi mengurangkan risiko jangkitan Covid-19,” katanya selepas melawat kaunter bergerak di Starling Mall hari ini.

Khidmat kaunter bergerak itu turut ditempatkan di Ikano Power Centre, Paradigm Mall, 1 Utama Shopping Centre dan The Curve setakat hari ini.

Ia akan dibuka di 3 Damansara pada 15 dan 16 Disember, Jaya Shopping Centre (22 dan 23 Disember) serta Amcorp Mall (30 dan 31 Disember).

Mohamad Azhan berkata kaedah sama juga dibuat di tujuh pasar malam dan tiga pasar pagi bagi memudahkan penjaja memperbaharui lesen mereka ketika berniaga.

Pasar malam membabitkan lokasi di Seksyen 17/1A, SS 8 Sungai Way, Taman Medan PJS 2 D, Medan 9, Lorong Masjid 1 Kayu Ara, TSB 9 dan SS2/60 manakala pasar pagi di SS2/62, Jalan Othman dan Seri Setia.