Categories
NASIONAL

Rumah Ketua AMK Rembau Diserbu

SHAH ALAM, 14 FEB : Ketua AMK Rembau, Sani Md Shah menggesa pihak yang menyamar di sebalik akaun twitter AMK Rembau yang selama ini sudah menimbulkan pelbagai masalah kepada pimpinan AMK Rembau agar tampil segera berhubung dengan beliau.

Gesaan ini dilakukan Sani berikutan serbuan yang dilakukan pihak polis ke rumah beliau di Senawang selain merampas komputer riba miliknya semalam.

Serbuan polis itu dipercayai berhubunng siasatan kes akaun twitter @AMK_Rembau yang didakwa menghina institusi raja.

“Boleh hubungi saya melalui email atau telefon. Jika tidak saya ‘terpaksa’ menyerahkan semua bukti dan maklumat berkaitan kamu kepada polis dengan membuat laporan polis ‘semula’ mengenai kes ini.

“Ketika kita perlu fokus berdepan Umno-BN dalam PRU yang semakin dekat kenapa perlu ada perangai busuk seperti ini?” soal Sani kembali.

Selain itu, Sani turut mempersoalkan tindakan pihak polis yang disifatkan tidak tahu menjalankan tugas.

“Saya terangkan mengenai twitter tersebut dan sedia tunjukkan beberapa bukti yang kaitkan beberapa suspek, malangnya ASP tersebut seperti tidak tahu langsung bagaimana twitter beroperasi.

“Polis dalam hal ini menunjukkan sikap berat sebelah, rasanya terlalu banyak laporan juga dibuat ke atas blogger – blogger atau ‘cybertroopers’ Umno namun semuanya kelihatan kebal dari tindakan,” ujar Sani kecewa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.