Categories
SELANGOR

Masjid Negeri Edarkan Bubur Lambuk Sepanjang Bulan Ramadan

SHAH ALAM 21 JULAI : Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menasihatkan supaya menggunakan kesempatan Ramadan tahun ini untuk membina jati diri.

Katanya, ia perlu dilatih dengan memanfaatkan setiap detik amalan-amalan murni dan bermanfaat supaya dapat melaksanakan segala perintah Allaw SWT.

Jelasnya, ia penting disamping bermanfaat kepada pembangunan diri, keluarga dan masyarakat.

“Bulan yang penuh keberkatan ini merupakan masa gembira kepada orang yang beriman kerana setiap saat ada ganjaran pahala yang berganda-ganda melebihi yang biasa.

“Jika bagi saya, ia satu pelaburan yang akan mendapat pulangan yang banyak serta berlipat kali ganda,” katanya ketika berucap di Majlis Pengagihan Bubur Lambuk dan Buah Kurma di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (MSSAAS).

Hadir sama Pengerusi Jawatankuasa Pengimarahan Jemaah MSSAAS, Datuk Abu Bakar Abdul Hamid, Pengarah JAIS, Datuk Marzuki Hussin, Pengerusi MAIS, Datuk Mohammed Azib Mohd Isa dan Mufti Selangor, Datuk Setia Mohd Tamyes Abd Wahid.

Turut hadir, Ahli Parlimen Kuala Selangor, Dr Dzulkefly Ahmad dan Imam Besar MSSAAS, Ahmad Mustafa Mohd Sidin.

Selain itu Abdul Khalid menambah, pengimarahan masjid di negeri dilihat berkembang setiap tahun.

“Ini adalah satu usaha yang kita mahu dan ditunjukkan oleh pemimpin dan masyarakat. Ini menunjukkan perkembagan yang sangat baik untuk agama Islam,” katanya.

Dalam majlis itu, Abdul Khalid mengagihkan bubur lambuk dan kurma kepada jemputan khas dan jawatankuasa masjid sebagai melancarkan agihan bubur lambuk dalam Program Ihya Ramadan MSSAAS.

Agihan bubur lambuk dan kurma dilakukan sepanjang bulan Ramadan di MSSAAS kepada 1,000 orang.

Leave a Reply

Your email address will not be published.