Categories
SELANGOR

Khusrin: Isu pembayaran pampasan RM2.6 juta disiasat

SHAH ALAM 18 NOV: Tindakan akan diambil jika pembayaran pampasan atau ‘golden handshake’ bernilai RM2.6 juta kepada lapan pembantu mantan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim tidak mematuhi prosedur ditetapkan Pemerbadanan Menteri Besar (MBI).

Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Mohammed Khusrin Munawi yang juga salah seorang daripada tiga ahli lembaga pengarah MBI berkata, pihaknya sudah memulakan siastaan berhubung aduan terhadap pembayaran itu.

MBIDua lagi ahli lembaga pengarah MBI adalah Menteri Besar dan Pegawai Kewangan Negeri.

“Kami akan siasat dan ambil tindakan,” katanya dipetik MStar ketika mengulas berkenaan kekecohan terhadap pembayaran pampasan itu.

Pembayaran itu dibuat di penghujung tempoh perkhidmatan Abdul Khalid sebelum Mohamed Azmin Ali mengambil alih jawatan menteri besar.

Sebelum ini, isu pemulangan dana bernilai RM2.5 juta kepada MBI itu hanya akan dibincangkan semula dalam mesyuarat pemerbadanan itu sebelum tindakan selanjutnya akan diputuskan, pada 20 November ini.

Perkara itu dimaklumkan Dato’ Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali selepas merasmikan program Bantuan Anak Masuk Sekolah, baru-baru ini.

-NFN-

Leave a Reply

Your email address will not be published.