Categories
SELANGOR

1,500 sertai PKNS Bernam Jaya Mountain Bike Jamboree 2014

Oleh: LIZAWATI MADFA

HULU SELANGOR, 7 DIS: Lebih 1,500 peserta dari dalam dan luar negara menyertai PKNS Bernam Jaya Mountain Bike Jamboree 2014, di sini, hari ini.

Exco Pembangunan Generasi Muda, Sukan dan Kebudayaan, Amirudin Shari berkata, Kerajaan Negeri sentiasa menyokong dan menggalakkan program berbentuk kesukanan dan gaya hidup sihat.

Amirudin1“Insya Allah tahun hadapan, Kerajaan Negeri juga akan menganjurkan Festival Basikal Selangor bagi mendekati golongan peminat sukan ini.

“Kita mahu promosikan supaya rakyat Selangor bukan sahaja kaya dengan pembangunan fizikal tetapi sihat dan mempunyai pembangunan berkualiti,” katanya ketika menyempurnakan program berkenaan yang turut dihadiri Pengurus Besar PKNS, Azlan Md Alifiah.

Pertandingan itu diadakan bagi memberi penghargaan kepada penggemar sukan berbasikal, selain mempromosikan Bernam Jaya sebagai bandar pembangunan PKNS.

Terdapat enam kategori dipertandingkan iaitu Lelaki Junior (13-18 tahun), Lelaki Terbuka (19-30 tahun), Lelaki Masters Junior (31-40 tahun), Lelaki Masters Senior (41-50 tahun), Lelaki Masters Super Senior (51 tahun ke atas) dan Wanita Terbuka (15 tahun ke atas).

LOGO-PKNSSetiap pemenang menerima medal ekslusif 50 tahun PKNS selain berpeluang memenangi hadiah cabutan.

Antara hadiah menarik adalah Moto X Bike, kenderaan pelbagai permukaan (ATV),Pocket Mini Bike dan televisyen LED bernilai RM30,000.

PKNS Bernam Jaya Mountain Bike Jamboree julung kali dianjurkan pada tahun 2010 dengan penyertaan 1,000 peserta.

-NFN-

Leave a Reply

Your email address will not be published.