Categories
SELANGOR

Ahli Majlis sambut baik batal Kidex

Oleh: NORHAYATI UMOR

SHAH ALAM, 18 FEB: Ahli Majlis MBPJ Zon 17, Raja Fairus Raja Mazlan menyambut baik keputusan pembatalan Kidex seperti diumumkan Dato’ Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali.

“Sebagai Ahli Majlis, kita menyambut baik keputusan itu dan akan terus bersama Kerajaan Negeri. Bagaimanapun, selepas ini sudah tentu ada rundingan yang memerlukan penglibatan banyak pihak dalam isu ini,” katanya.

kidex2Cynthia Gabriel dari zon 12, pula menyifatkan keputusan yang dibuat Dato’ Menteri Besar adalah tepat dan berasas.

“Kami memang positif dan gembira dengan keputusan itu kerana ia adalah keputusan tepat selepas mempertimbangkan semua perkara.

“Selama ini, banyak bantahan dari pelbagai pihak dalam isu ini kerana ia merupakan projek yang tidak memberi manfaat kepada penduduk malah membahayakan penduduk sekitar,” katanya.

Pada 6 Februari lalu, Mohamed Azmin mengumumkan pembatalan projek KIDEX selepas syarikat konsesi gagal mematuhi tiga syarat ditetapkan seperti diminta sebelum 14 Februari 2015.

Keputusan itu dibuat selepas meneliti maklum balas orang ramai selain berpendirian pembinaan lebuh raya di Selangor perlu bermanfaat bukan sahaja kepada pengguna lebuhraya tetapi turut dinikmati penduduk di lebuh raya itu dibina.

-NFN-

Leave a Reply

Your email address will not be published.