Categories
SELANGOR

PPR: Dulu pusat batal peruntukan, bila ada terkorban baru nak bagi

Oleh: NAZLI IBRAHIM

AMPANG, 9 FEB: Kerajaan Pusat diingatkan tidak sewenang-wenangnya bermain tarik tali dalam memberi peruntukan membaik pulih pangsapuri Projek Perumahan Rakyat (PPR).

Exco Perumahan, Pengurusan Bangunan dan Kehidupan Bandar, Datuk Iskandar Abd Samad berkata, perkara itu pernah berlaku di beberapa buah PPR termasuk di Kota Damansara.

ppr kota damansara 01“Pusat ada berjanji nak baik pulih projek PPR di beberapa tempat. Mereka janji nak cat PPR Hicom, Shah Alam tetapi kemudian tarik balik, tak tahu kenapa.

“Begitu juga di PPR Kota Damansara, dulu kata nak beri peruntukan tapi akhirnya tarik balik tetapi bila berlaku satu kes kematian, kini baru umum semula nak beri peruntukan.

“Saya harap kalau dah kata nak bagi peruntukan, bagi sahaja jangan main tarik-tarik tali pula.

“Kenapa dah ada masalah, dah ada yang meninggal baru nak bagi sedangkan dulu tarik balik,” katanya, di sini, baru-baru ini.

iskandarBeliau berkata, Kerajaan Negeri sentiasa mengalu-alukan sebarang bantuan dari Kerajaan Pusat bagi meningkatkan keselamatan dan taraf hidup penduduk PPR.

“Kalau nak bagi, bagi sahaja. Kita sama-sama bantu penduduk PPR ini. Kalau mereka tak bagi kita tetap bagi dan di Subang termasuk Kota Damansara sendiri Kerajaan Negeri dah salur peruntukan RM5 juta.

“Kerajaan Persekutuan dan negeri seharusnya boleh bekerjasama dalam memberikan kehidupan lebih baik kepada penduduk PPR di Selangor,” katanya.

-NFN-

Leave a Reply

Your email address will not be published.