Categories
SELANGOR

MB: Sambut baik usaha SPRM, tingkat integriti pentadbiran Kerajaan Negeri

Oleh: ERMIZI MUHAMAD

SHAH ALAM, 20 APR: Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali menyambut baik inisiatif berterusan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) memerangi rasuah secara agresif di peringkat pentadbiran kerajaan.

Beliau berkata, usaha tersebut mampu meningkatkan lagi prinsip ketelusan dan intergiriti penjawat awam bagi menjamin pentadbiran lebih bersih.

Azmin Rakyat“Kerajaan Negeri mendukung usaha SPRM untuk meningkatkan integriti dalam pentadbiran kerajaan demi kemakmuran dan kesejahteraan rakyat,” tulisnya di Twitter.

Terdahulu, Mohamed Azmin menerima kunjungan hormat Pengarah SPRM Selangor, Dato’ Norazlan Mohd Razali, di sini, pagi ini.

Mohamed Azmin sebelum ini menegaskan penjawat awam di seluruh negeri perlu berpegang teguh pada prinsip memerangi amalan rasuah bagi mengekalkan integriti ke arah pentadbiran negeri bebas rasuah.

Kerajaan Negeri juga sebelum ini konsisten menjalankan kerja audit terhadap program MES di Pejabat DUN dan Ahli Parlimen Selangor bagi memastikan keberkesanan program sampai kepada golongan sasaran.

-NFN-

Leave a Reply

Your email address will not be published.