Categories
BERITA UTAMA SELANGOR

Agensi pelaksana projek jangan ketepikan ADN

OLEH NAZLI IBRAHIM

SHAH ALAM, 1 OGOS: Agensi pelaksana di Selangor diingatkan suapaya tidak mengenepikan pandangan Ahli Dewan Negeri (ADN) sebelum melaksanakan sesuatu projek di kawasan mereka.

ADN Paya Jaras, Mohd Khairuddin Othman, berkata ia berikutan ADN lebih mengetahui aspirasi masyarakat dan kemudahan yang perlu diutamakan di kawasan masing-masing.

“Bermakna moral yang disebutkan di sini, kita boleh adakan rizab yang besar tetapi perlaksanaannya kena rujuk kepada ADN. Kalau tidak masalah takkan selesai,” katanya pada sesi perbahasan Mesyuarat Kedua Penggal Keempat Dewan Negeri Selangor (DNS) Darul Ehsan Ke-13, di sini, hari ini.

khairuddinBeliau berkata, ADN juga tidak dimaklumkan status beberapa projek melibatkan kemudahan masyarakat setempat selain projek yang tidak bertepatan dengan masalah sebenar.

Antara projek yang dimaksudkan adalah Stadium Mini Paya Jaras, Pasar Bertingkat Paya Jaras dan jejantas lintasan kaki di Jalan Kuala Selangor yang menghubungkan TSB Commercial Centre.

“Bayangkan, bagaimana nak melintas di jalan utama empat lorong. Saya pernah lihat di depan mata seorang pejalan kaki meninggal dunia selepas terlibat dalam kemalangan,” katanya.

-NFN-

Leave a Reply

Your email address will not be published.