Categories
BERITA UTAMA SELANGOR

Surau Othmaniah kini lebih selesa

OLEH HAFIZAN TAIB

PETALING JAYA, 26 OGOS: Jemaah Surau Othmaniah, di sini, boleh menjalankan ibadah dengan lebih selesa apabila surau itu dilengkapi lebih kemudahan alat penghawa dingin dan kipas.

Jawatankuasa surau terbabit menjalankan pemasangan kelengkapan tambahan itu selepas menerima sumbangan daripada Ahli Dewan Negeri (ADN) Bukit Gasing, R Rajiv.

“Bantuan diberi melalui peruntukan Kerajaan Negeri kepada ADN dalam membantu rumah ibadah di kawasan ini.

DSC_9359 kecil“Sedikit sumbangan ini adalah usaha bagi menyediakan keselesaan kepada jemaah surau,” katanya kepada SelangorKini, di sini, hari ini.

Rajiv mengadakan lawatan ke Surau Othmaniah bagi meninjau kerja pendawaian dan pemasangan alat penghawa dingin juga kipas dilakukan di situ.

Beliau berkata, terdapat tiga surau di DUN Bukit Gasing dan surau terbabit antara rumah ibadah yang sering dilawatinya termasuk berbuka puasa bersama jemaah dalam Ramadan.

Difahamkan, Surau Othmaniah dapat menyediakan kemudahan tambahan itu apabila menerima sumbangan hampir RM10,000 daripada Pusat Khidmat Masyarakat (PKM) Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Gasing.

Mewakili jawatankuasa surau, salah seorang ahlinya, Karim Ghazali merakamkan penghargaan kepada Rajiv atas sumbangan diberikan itu.

“Hubungan baik terjalin bersama beliau memudahkan kita berkongsi pandangan dalam usaha menambahbaik surau ini. Dengan sumbangan diterima, kita dapat melakukannya dengan lebih baik,” katanya.

-NFN-