Categories
AKTIVITI DAN IKLAN SELANGOR

D’Tahta santuni anak yatim sempena Ramadan

OLEH SHEEDA FATHIL

SHAH ALAM, 21 MEI: Seramai 30 anak yatim dari Pertubuhan Kebajikan dan Pendidikan Al-Mahabbah, Bandar Bukit Raja Klang, diraikan dalam majlis berbuka puasa, di Dewan D’Tahta @iCity, di sini, baru-baru ini.

Selain anak yatim, turut diraikan dalam majlis berkenaan adalah 30 golongan asnaf diiringi enam guru pengiring.

Dewan D’Tahta @iCity yang dimiliki usahawan terkenal, Mona Din, bukan hanya terbuka untuk mengadakan majlis perkahwinan, namun turut membuka pakej bufet berbuka puasa, sempena Ramadan.

Bagi meraikan bulan mulia ini, Mona Din, mengambil inisiatif meraikan golongan asnaf dan anak yatim serta membuka pakej bufet berbuka puasa kepada orang ramai yang berminat.

Menariknya, D’Tahta membuka dua pakej berbeza megikut selera pelanggan iaitu menu masakan kampung serta kambing bakar oleh Mak Ngah Catering dan Chinese Cuisine juga Arabic Food oleh Eden Catering.

Menu masakan kampung dan kambing bakar oleh Mak Ngah Catering menawarkan bufet berharga RM59 (dewasa) dan RM35 (kanak-kanak empat hingga 11 tahun).

Antara menu dihidangkan adalah gulai kambing, asam pedas ikan pari bendi, brokoli goreng, pelbagai jenis kerabu, kambing bakar dan pencuci mulut.

Manakala, menu kampung atau Chinese Cuisine, Arabic Food oleh Eden Catering pula khas kepada tempahan korporat dengan harga ditawarkan berharga RM49-RM89 bergantung pilihan menu dan jumlah tetamu.

Jika anda berfikir mahu solat di mana, D’Tahta turut menyediakan surau untuk lelaki dan wanita yang terletak di tingkat 2M i-Soho @iCity.

Sebarang maklumat lanjut boleh layari Facebook D’Tahta Wedding Venue atau untuk tempahan boleh hubungi Syuhada, di talian 011-11467669.