Categories
SELANGOR

MB meriahkan sambutan Aidilfitri SIRIM, dukung Revolusi Industri 4.0

OLEH ERMIZI MUHAMAD

SHAH ALAM, 29 JUN : Kemeriahan Syawal dimanfaatkan sebaik mungkin Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari untuk terus mendekati masyarakat.

Terbaru, Amirudin turut hadir memeriahkan sambutan Majlis Hari Raya Aidilfitri Kumpulan SIRIM, di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC), petang ini.

Kemeriahan majlis julung kalinya itu dimeriahkan dengan kehadiran 1,100 rakan niaga, individu berkepentingan dan pelanggan Kumpulan SIRIM.

Ia turut dihadiri Pengerusi SIRIM, Tan Sri Ir Dr Ahmad Tajuddin Ali dan Presiden & Ketua Eksekutif Kumpulan SIRIM, Profesor Ir Dr Ahmad Fadzil Mohamad.

Pada majlis itu, Kumpulan SIRIM turut memperkenalkan visi baru organisasi itu untuk tahun ini yang bertemakan, ‘Best Partner for Innovation’.

Berucap pada majlis perasmian rumah terbuka itu, Ahmad Tajuddin menyatakan komitmen organisasi itu untuk merealisasikan hasrat pembangunan Revolusi Perindustrian 4.0.

“SIRIM pada masa ini memberi tumpuan penuh kepada penyelidikan perindustrian dan inovasi terknologi selain bertanggungjawab dalam pembangunan berkualiti.

“SIRIM menghalusi perkhidmatan dan keupayaan teknologinya untuk membantu mengubah industri tempatan untuk menembusi pasaran global,” katanya.