Categories
SELANGOR

PeBT MPS Zon 2 terus dampingi belia

OLEH AFIX REDZUAN

GOMBAK SETIA, 8 JUN : Lebih 230 belia terdiri daripada pelajar, alumni dan guru-guru menghadiri majlis berbuka puasa ‘Jom Buka kat Surau SMK Gombak Setia’ yang dianjurkan Penggerak Belia Tempatan Majlis Perbandaran Selayang (PeBT MPS) Zon 2 dengan kerjasama Sekolah Menengah Kebangsaan Gombak Setia (SMKGS).

Menurut Sufian Amri Penggerusi PeBT MPS Zon 2, penganjurannya bertujuan memperkenalkan peranan PeBT kepada belia yang hadir dari kawasan sekitar zon 2.

“Antara objektif utama program ini untuk berkumpul dan memahami peranan belia dalam penggunaan media sosial di bulan Ramadan.

“Kita juga ingin merakamkan ucapan terima kasih kepada wakil Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) Datuk Muhammad Yunus dan Datin Salmah,Penghulu Mukim Setapak, Mohd Fazli Abdul Latif serta Pengetua SMKGS, Norlilah Ismail yang hadir untuk beramah mesra dengan belia bagi mengeratkan hubungan,” katanya dalam kenyataan.

Majlis dimulakan dengan penyerahan sumbangan bagi anak yatim dan asnaf, bicara ramadan, berbuka puasa sebelum diikuti solat Maghrib, solat Isyak serta terawih yang diimamkan Naib Juara Pencetus Ummah (PU) musim ke-3, PU Dr Taha Omar.

PU Taha turut menyertai sesi bual bicara bertajuk ‘Media Sosial Ramadan #Done’ yang dikupas bersama Ustaz Izmir Fariz.