Categories
SUKANKINI

Pemain import selamatkan maruah PKNS FC

OLEH HAZIQ ISMAIL

SHAH ALAM, 11 JUN: Hajat PKNS FC melunaskan ‘dendam’ ke atas Selangor tidak kesampaian apabila terikat 2-2, di Stadium Shah Alam, semalam.

Anak buah Datuk K Rajagobal yang tumbang 2-1 di tangan Selangor, dalam aksi pusingan pertama Liga Super di gelanggang lawan Rabu lalu hanya berjaya mengutip satu mata.

Dua jaringan penyerang import dari Brazil, Rafael Ramazottie Quadros berjaya menyelamatkan maruah PKNS FC apabila menjaringkan gol penyamaan selepas pelawat bangkit, terutama pada babak kedua.

PKNS FC terlebih dahulu menjaringkan gol, pada minit ke-18 apabila Rafael Ramazotti melakukan rembatan kencang hasil lorongan pemain import baharu, Bruno Matos.

Bersambung babak kedua dengan PKNS memberikan gol mudah hasil jaringan pendahulu senarai penjaring terbanyak liga, Rufino Segovia bijak memanfaatkan kekalutan dalam kotak penalti, pada minit ke-79.

Ketika perlawanan menuju ke minit akhir, pemain gantian Selangor, Kugan Dhevaraja menceriakan pasukan pelawat menerusi gol kedua, pada minit ke-89, namun ia tidak kekal lama apabila Rafael sekali lagi meledak gol bagi membawa pulang satu mata berharga.