Categories
PBT SELANGOR

24 angkat sumpah Ahli Majlis MDHS

OLEH NAZLI IBRAHIM

HULU SELANGOR, 30 JUL: Seramai 24 dipilih untuk mengangkat sumpah sebagai Ahli Majlis Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) yang baru hari ini.

Majlis yang diadakan di Dewan Mesyuarat MDHS itu dilangsungkan di hadapan Yang Dipertua MDHS, Shukri Mohamad Hamin sambil disaksikan EXCO Kerajaan Tempatan, Pengangkutan Awam dan Pembangunan Kampung Baru, Ng Tze Han.

Tze Han berkata, pelantikan Ahli Majlis MDHS ini melengkapkan pelantikan kesemua Ahli Majlis seluruh Selangor.

“Angkat sumpah Ahli Majlis MDHS ini merupakan yang terakhir di mana selesainya pelantikan di seluruh Selangor,” katanya.

Beliau berkata demikian pada Majlis Pengakuan Menerima Jawatan Ahli Majlis MDHS di Dewan Mesyuarat MDHS di sini, hari ini.

Sementara itu, Shukri menggesa supaya Ahli Majlis yang dilantik menjalankan tugas dengan penuh tanggungjawab dan tidak melanggar peraturan sedia ada.

“Ada muka lama dan ada muka baru. Saya harap mereka memegang lafaz sumpah untuk berkhidmat dengan baik dan bertanggungjawab kepada masyarakat di tempat masing-masing,” katanya.

Shukri berkata, seramai 24 orang Ahli Majlis telah mengangkat sumpah dan seorang lagi akan mengangkat sumpah sebaik sahaja pihak MDSB menerima watikah pelantikan.