Categories
SUKANKINI

PKNS FC sedia lepaskan pemain untuk skuad Sukan Asia negara

OLEH HAFIZAN TAIB

SHAH ALAM, 24 JUL: Datuk K Rajagopal bersedia melepaskan dua pemain PKNS FC sekiranya mereka diperlukan bagi membantu skuad Bawah 23 Tahun Malaysia ke Sukan Asia di Indonesia, bulan depan.

Ketua jurulatih The Red Ants itu berkata, keutamaan tetap diberikan kepada skuad kebangsaan walaupun PKND FC juga menagihkan khidmat mereka untuk saingan Liga Super dan Piala Malaysia.

“Jika negara perlukan mereka, saya akan lepaskan mereka.

“Panggilan untuk negara adalah lebih penting,” katanya dalam sidang media selepas menentang Pahang dalam Liga Super, Sabtu lalu.

Rajagopal berkata, sebagai bekas pengendali skuad kebangsaan, beliau memahami keresahan dialami jurulatih skuad Bawah 23 Tahun negara, Datuk Ong Kim Swee.

Dfahamkan, dua pemain PKNS FC iaitu pemain pertahahan, Rodney Calvin Akwensivie dan penyerang, Jefri Firdaus Chew, dipanggil menyertai skuad bimbingan Kim Swee bagi menghadapi Sukan Asia nanti.

Sehubungan itu, Rajagopal berkata, beliau akan mengadakan perbincangan dengan pengurusan PKNS FC bagi pelepasan kedua pemain itu dan akan mengkaji kebaikan juga keburukan kepada pasukan.