Categories
BERITA UTAMA SELANGOR

Rumah terbuka Aidilfitri SUK amal pendekatan jimat

OLEH NAZLI IBRAHIM

SHAH ALAM, 3 JULAI: Amalan berjimat cermat diterapkan dalam penganjuran rumah terbuka Aidilfitri jabatan di bawah Kerajaan Negeri tahun ini.

Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari berkata, walaupun diadakan secara sederhana tetapi majlis yang diadakan tetap berlangsung meriah.

“Jika kita lihat majlis rumah terbuka pada tahun ini diadakan secara bersama membabitkan beberapa jabatan seperti yang kita lihat pada majlis rumah terbuka hari ini.

“Hari ini membabitkan jabatan di Bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri seperti Jabatan Tanah dan Galian, Jabatan Korporat dan Jabatan Perhutanan,” katanya pada Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri Dato’ Menteri Besar bersama Warga kerja SUK di Dewan Jubli Perak di sini, hari ini.

Majlis itu berlangsung meriah dengan kehadiran kira-kira 500 warga kerja SUK, pelbagai agensi lain di bawah Kerajaan Negeri dan tetamu undangan.

Selain menikmati pelbagai juadah, hadirin turut dihiburkan dengan persembahan murid-murid Taska SUK Selangor sebelum menerima duit raya daripada Amirudin.

Tetamu turut disajikan dengan aneka buah-buahan tempatan seperti durian, nangka, manggis, pisang, buah naga, cempedak dan jambu.