Categories
AGENSI SELANGOR

Tourism bangun JomSave, tawar produk hebat

SHAH ALAM, 5 FEB: Tourism Selangor membangunkan aplikasi JomSave bagi membolehkan pengguna memilih produk dan pakej percutian ke negeri itu secara mudah serta mesra, kata pengurus besarnya.

Azrul Shah Mohamad berkata aplikasi diwujudkan dengan kerjasama JS E-Comm Sdn Bhd juga bertujuan menarik lebih pengunjung sempena Tahun Melawat Malaysia 2020 dan Tahun Melawat Selangor 2021.

“JomSave adalah aplikasi percuma membolehkan pelancong mengakses tawaran hebat yang tersedia, sekali gus menikmati ganjaran menarik, menebus baucar tunai pelbagai produk dan perkhidmatan seperti hotel, hiburan, restoran serta pusat beli belah,” katanya.

Beliau berkata pengusaha industri pelancongan digalak mengambil bahagian dalam aplikasi itu untuk melihat potensi peningkatan jumlah pelanggan yang datang ke premis mereka.

Kerajaan Negeri menyasarkan kedatangan lapan juta pelancong tahun ini berbanding 7.7 juta tahun lalu dan yakin dengan kepelbagaian produk pelancongan mampu menarik minat pengunjung domestik serta luar.