Categories
AGENDA NASIONAL

Anwar: Pemimpin tergelincir demi kuasa patut jadi pengajaran

AMPANG, 26 JULAI: Datuk Seri Anwar Ibrahim mahu pemimpin Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN) mengambil iktibar sikap segelintir bekas pemimpin tergelincir daripada asas perjuangan selepas memegang tampuk pemerintahan.

Anwar juga mengingatkan pemimpin KEADILAN agar tidak lupa diri sekiranya rakyat memberi kepercayaan sekali lagi untuk mentadbir negara.

“Dalam perjuangan ramai lulus ujian saat diuji dengan kesusahan atau penderitaan tetapi ramai gagal apabila diuji dengan kesenangan.

“Apabila memegang tampuk kekuasaan, kecuaian dan kelalaian berlaku malah perjuangan mula tergelincir dari landasan dan sebaik tergelincir, kita bukan lagi dalam agenda KEADILAN dan orang seperti ini silakan keluar,” katanya berucap pada Konvensyen Penerangan KEADILAN di Hotel De Palma, hari ini.

Tegas Presiden KEADILAN, perjuangan KEADILAN bukan untuk memberi kekayaan kepada kroni atau kaum keluarga sebaliknya berpaksikan keadilan.

“Kita tidak boleh bicara soal ekonomi tanpa keadilan, kita tidak boleh bicara keadilan kalau kayakan kaum keluarga dan jika ini berlaku, maknanya kita tidak istiqamah dalam perjuangan,” katanya.